promobox
S34:O446

Ewa gotuje

Kwiecień plecień, więc w kuchni Ewy Wachowicz też będzie delikatny misz-masz. Gotowanie zacznie się od flaczków z gęsich pipek – jak w Krakowie mówi się na gęsie żołądki, przyrządzonych na solidnym wywarze z gęsiego uda. Następnie będą boczniaki w cieście naleśnikowym, czyli coś w rodzaju eskalopków dla jaroszy, podane z ziemniakami z wody oraz marchewką duszoną z groszkiem. Na deser Ewa zaproponuje sycylijski przysmak o nazwie cannoli – smażone w głębokim tłuszczu rurki z kremem na bazie sera ricotta, z dodatkiem kawałków czekolady i pistacji. Ciemny kolor ciasta, z którego robione są cannoli, to zasługa jednego ze składników – deserowego wina Marsala. Ponadto autorka programu pokaże, jak zrobić konfiturę z bananów.
21 min
Więcej
Dodaj do mojej listy
Więcej
Dodaj do mojej listy
SezonyZobacz także
Sezon 40
Sezon 32
Sezon 34
Sezon 35
Sezon 36
Sezon 37
Sezon 38
Sezon 39
Ewa Gotuje - Odcinek 442 od 12 lat
Ewa Gotuje - Odcinek 443 od 12 lat
Ewa Gotuje - Odcinek 444 od 12 lat
Ewa Gotuje - Odcinek 445 od 12 lat
Ewa Gotuje - Odcinek 446 od 12 lat
Ewa Gotuje - Odcinek 447 od 12 lat
Ewa Gotuje - Odcinek 448 od 12 lat
Ewa Gotuje - Odcinek 449 od 12 lat
Ewa Gotuje - Odcinek 450 od 12 lat
Ewa Gotuje - Odcinek 451 od 12 lat
Ewa Gotuje - Odcinek 452 od 12 lat
Ewa Gotuje - Odcinek 453 od 12 lat
Ewa Gotuje - Odcinek 454 od 12 lat