promobox
S34:O446

Ewa gotuje

Kwiecień plecień, więc w kuchni Ewy Wachowicz też będzie delikatny misz-masz. Gotowanie zacznie się od flaczków z gęsich pipek – jak w Krakowie mówi się na gęsie żołądki, przyrządzonych na solidnym wywarze z gęsiego uda. Następnie będą boczniaki w cieście naleśnikowym, czyli coś w rodzaju eskalopków dla jaroszy, podane z ziemniakami z wody oraz marchewką duszoną z groszkiem. Na deser Ewa zaproponuje sycylijski przysmak o nazwie cannoli – smażone w głębokim tłuszczu rurki z kremem na bazie sera ricotta, z dodatkiem kawałków czekolady i pistacji. Ciemny kolor ciasta, z którego robione są cannoli, to zasługa jednego ze składników – deserowego wina Marsala. Ponadto autorka programu pokaże, jak zrobić konfiturę z bananów.
21 min
Więcej
Dodaj do mojej listy
Więcej
Dodaj do mojej listy
SezonyZobacz także
Sezon 40
Sezon 32
Sezon 34
Sezon 35
Sezon 36
Sezon 37
Sezon 38
Sezon 39
Ewa Gotuje - Odcinek 442
Ewa Gotuje - Odcinek 443
Ewa Gotuje - Odcinek 444
Ewa Gotuje - Odcinek 445
Ewa Gotuje - Odcinek 446
Ewa Gotuje - Odcinek 447
Ewa Gotuje - Odcinek 448
Ewa Gotuje - Odcinek 449
Ewa Gotuje - Odcinek 450
Ewa Gotuje - Odcinek 451
Ewa Gotuje - Odcinek 452
Ewa Gotuje - Odcinek 453
Ewa Gotuje - Odcinek 454