promobox
S34:O443

Ewa gotuje

Ten odcinek rozpocznie się od ceviche. Ta przystawka na zimno jest bardzo popularna w całej Ameryce Południowej, a robi się ją z surowej ryby. Jak więc łatwo się domyślić warunkiem koniecznym do odniesienia kulinarnego sukcesu jest to, aby była ona super świeża – najlepiej złowiona dosłownie przed chwilą. Dlatego też pod Babią Górą ten latynoski przysmak powstanie z miejscowego pstrąga, bo w okolicy są stawy hodowlane. Po ceviche Ewa Wachowicz zaprosi na kolejną egzotyczną potrawę – lomo saltado. W dosłownym tłumaczeniu te dwa słowa oznaczają po prostu polędwicę soloną, a pod tą nazwą kryje się jedno z najbardziej znanych dań peruwiańskiej kuchni... chińskiej, która u podnóża Andów nazywa się chifa!
21 min
Więcej
Dodaj do mojej listy
Więcej
Dodaj do mojej listy
SezonyZobacz także
Sezon 40
Sezon 32
Sezon 34
Sezon 35
Sezon 36
Sezon 37
Sezon 38
Sezon 39
Ewa Gotuje - Odcinek 442
Ewa Gotuje - Odcinek 443
Ewa Gotuje - Odcinek 444
Ewa Gotuje - Odcinek 445
Ewa Gotuje - Odcinek 446
Ewa Gotuje - Odcinek 447
Ewa Gotuje - Odcinek 448
Ewa Gotuje - Odcinek 449
Ewa Gotuje - Odcinek 450
Ewa Gotuje - Odcinek 451
Ewa Gotuje - Odcinek 452
Ewa Gotuje - Odcinek 453
Ewa Gotuje - Odcinek 454