promobox
S3:O9

Wiem, co jem i wiem, co kupuję

Smakowita, aromatyczna i wykwintna. Pachnąca igliwiem, leśnym runem i grzybami. Dziczyzna. W Europie najwięcej zjadają jej Szwedzi – 3 kg rocznie, Polacy niecałe 100 gramów. Tymczasem dziczyzna to najszczęśliwsze mięso pod słońcem i najbogatsze w składniki odżywcze. Wybiegane dziki, sarny czy jelenie mają mało tłuszczu, w tym złego cholesterolu. W dziewiątym odcinku „Wiem, co jem” dowiecie się, dlaczego warto jeść dziczyznę i jak ją kupić, by była dobra i bezpieczna. Sprawdzimy też, co wspólnego ma kiełbasa myśliwska z myśliwym, a co z jeleniem. A „Wiem, co kupuję” znajdziemy klucz do bezpiecznego domu, czyli wybierzemy zamek do drzwi. Dziennie w Polsce dochodzi do ok. 300 włamań, więc warto mieć w drzwiach do domu porządny zamek! Jak rozumieć oznaczenia na opakowaniach i jak z pond dwóch tysięcy modeli zamków wybrać taki, by być panem na zamku i to bezpiecznym? Sprawdzi to dla Was Katarzyna Bosacka. Zapraszamy!
31 min
Więcej
Dodaj do mojej listy
Więcej
Dodaj do mojej listy
SezonyZobacz także
Sezon 1
Sezon 2
Sezon 3
Sezon 4
Sezon 5
Sezon 8
Sezon 9
Wiem, co jem i wiem, co kupuję 3 - Odcinek 4
Wiem, co jem i wiem, co kupuję 3 - Odcinek 5
Wiem, co jem i wiem, co kupuję 3 - Odcinek 7
Wiem, co jem i wiem, co kupuję 3 - Odcinek 8
Wiem, co jem i wiem, co kupuję 3 - Odcinek 9