promobox
S38:O505

Ewa gotuje

W sobotę przed Niedzielą Palmową warto pomyśleć o potrawach, które urozmaicą świąteczny stół i zasmakują całej rodzinie. A jak Wielkanoc, to i jajka, więc na dobry początek Ewa Wachowicz zaproponuje sałatkę jajeczną z zielonym ogórkiem – ale uwaga: marynowanym na orientalną nutę! Potrawą odcinka będą „dewolaje”. Nazwa „de volaille” pochodzi z języka francuskiego i w dosłownym tłumaczeniu oznacza „z drobiu”. W klasycznej wersji do takich kotletów oprócz mięsa i panierki powinno trafić jedynie masło z drobno posiekanym koperkiem. Na talerzu znajdą się w towarzystwie ziemniaczanego purée i surówki z marchewki. Na słodko będą eklerki z bitą śmietaną w dwóch wersjach kolorystycznych – niebieskiej i różowej.
22 min
Więcej
Dodaj do mojej listy
Więcej
Dodaj do mojej listy
SezonyZobacz także
Sezon 40
Sezon 32
Sezon 34
Sezon 35
Sezon 36
Sezon 37
Sezon 38
Sezon 39
Ewa Gotuje - Odcinek 502
Ewa Gotuje - Odcinek 503
Ewa Gotuje - Odcinek 504
Ewa Gotuje - Odcinek 505
Ewa Gotuje - Odcinek 506
Ewa Gotuje - Odcinek 507
Ewa Gotuje - Odcinek 508
Ewa Gotuje - Odcinek 509
Ewa Gotuje - Odcinek 510
Ewa Gotuje - Odcinek 511
Ewa Gotuje - Odcinek 512
Ewa Gotuje - Odcinek 513
Ewa Gotuje - Odcinek 514