promobox
S32:O417

Ewa gotuje

W kolejnym odcinku swojego autorskiego programu Ewa Wachowicz ugotuje krupnik, wedle tradycyjnej receptury z Podlasia. Zupa powstanie na wywarze z kości wołowych, zamiast kaszy jęczmiennej trafi do niej pęczak, a miejsce pokrojonych w kostkę ziemniaków zajmą gugle, czyli ziemniaczane kluseczki. Danie główne będzie nieco przewrotne, bowiem gospodyni programu upiecze tartę tatin, czyli tartę odwróconą! Jednakże pod ciastem, zamiast owoców, znajdą się warzywa. Na deser będzie danie, które równie dobrze może być słodkim obiadem – Ewa ulepi pierogi z suszonymi śliwkami i migdałami. Poda je z dość nietypową omastą, która powstanie po usmażeniu śmietany. Widzowie zobaczą też, jak samodzielnie przygotować masło klarowane.
21 min
Więcej
Dodaj do mojej listy
Więcej
Dodaj do mojej listy
SezonyZobacz także
Sezon 40
Sezon 32
Sezon 34
Sezon 35
Sezon 36
Sezon 37
Sezon 38
Sezon 39
Ewa Gotuje - Odcinek 412
Ewa Gotuje - Odcinek 413
Ewa Gotuje - Odcinek 414
Ewa Gotuje - Odcinek 415
Ewa Gotuje - Odcinek 416
Ewa Gotuje - Odcinek 417
Ewa Gotuje - Odcinek 418
Ewa Gotuje - Odcinek 419
Ewa Gotuje - Odcinek 420
Ewa Gotuje - Odcinek 421
Ewa Gotuje - Odcinek 422
Ewa Gotuje - Odcinek 423
Ewa Gotuje - Odcinek 424